这座踏步住宅,让人找到步步高升的感觉

最新真人娱乐网上平台

  越南踏步住宅

  Step House / WORKLOUNGE 03

  该项目地位于距离越南河内1小时车程的Vinh Phuc市。业主希望他能在周末与家人,朋友一起享受清新的空气来度过周末。越南位于东南亚,处于炎热和潮湿的地区,北部特别潮湿。尽管如此,大多数越南房屋和建筑物没有合适的通风结构,并且没有考虑到强烈的太阳辐射。

  Text description provided by the architects. The site is in Vinh Phuc city, far from Hanoi, Vietnam for 1 half hours by car. Client hoped he would spend the weekend with family and friends here with clean air. Vietnam in South East Asia is in a hot and humid area. Especially north of Vietnam is so humid. In spite of that, most Vietnamese house and building doesn’t have suitable ventilation and consideration for strong solar radiation.

  d6dc5b9cd5edbebcd0ac98d5eebc0e89.jpeg

  de0d647e365af8e5cefd87581e0534b8.jpeg

  2ca8b6dc32a1eac675f1b601aea71efe.jpeg

  d0b31302543a073c65767d2a6836168a.jpeg

  该设计的目的是在炎热和潮湿地区建造房屋。我们使用传统的木制屋顶和门窗系统,保持良好的通风效果和防止太阳辐射。该地块东侧面向Bac Lake湖的度假胜地,同时面向东南两侧的道路。

  This project has aimed at suitable house building in a hot and humid area. We use the few vanishing traditional wooden work roof and door system for keeping the good ventilation and prevention of solar radiation. This site is the developed land for resort faced to Bac Lake on the east side, and faced to the road on both south and east side.

  a2d2a06eb910e70afe37f8f0eb27b2fa.jpeg

  在南侧和东侧的1-3楼设置全开门和阳台,以便通过窗户观看湖面景色。同时利用相对封闭的空间设计保护东南方的房间隐私,并且保证通风排气。每个楼层位置相对错动,并在东南面形成阳台。同时形成西北侧较低楼层的屋檐,可以防止提高结构的温度。

  We place full-open door and balcony on the 1-3rd floor at south and east side for getting the window through on the lake and view to the lake. And we place the original block material at the south-west side for keeping privacy and exhaust from the south-east. Each floor is slipped and make balcony at south-east side. The upper floor is eaves for the lower floor at the north-west side and prevents to raise the temperature of this RC structure.

  af4cb7958159f605a35fedc18e600f42.jpeg

  61f5c3d318c0ef89b53ca53563a7c2c7.jpeg

  为了防止温度上升,我们分析了一些情况并计算出最佳的解决方案。由陶瓷瓦覆盖的倾斜的木制坡屋顶,顶部有排气窗。这个排气窗口预计会从第二层和第三层到顶层产生通风效果。我们经常和越南木匠讨论屋顶的结构,同时使用电脑等现代分析方法进行设计。另一方面,我们试图利用越南的传统建造技术,可以让项目更好的适用于越南的气候和文化。

  For preventing the temperature rise, we analyzed some option of the plan and calculate the optimum solution for it. The roof is wooden sloped by ceramic roof tile with elevation exhaust window on top. This exhaust window is expected to have the ventilation effect from 2nd and 3rd floor to top. We discussed the structure of this roof with Vietnamese carpenter often and decided the design for it. We use a modern method like computer analyzation. On the other hand, I am trying to keep Vietnamese traditional technology and technic is available for Vietnamese climate and culture.

  0cd5db531f70fe8055dcd0f59965239c.jpeg

  12cde1db2ff2ad643adaa4798d3c9b77.jpeg

  da270ba700b8f64922ccc30a6b3c1903.jpeg

  4729221ec272e778da5b4207c5a5a1ed.jpeg

  d01456ee96a785fc527d162ed1700e9b.jpeg

  db345ec56af1c88203afc6269051a229.jpeg

  a35d04f9e87d1764649de17d81dda0d5.jpeg

  f2f32a255032a3b6ca504af998bbb127.jpeg

  建筑事务所:WORKLOUNGE 03

  项目位置:越南

  建筑面积:96.05平方米

  项目年份:2016年

  摄影:Hiroyuki Oki

  制造商:DAIKIN, Hafele, Panasonic, Toto

  环境分析:Tim Middleton

  结构:RC

  Architects: WORKLOUNGE 03

  Location: Thành ph? V?nh Yên, Vietnam

  Area: 96.05 m2

  Project Year: 2016

  Photographs: Hiroyuki Oki

  Manufacturers: DAIKIN, Hafele, Panasonic, Toto

  Environment Analyzation: Tim Middleton

  Structure: RC

  由专筑网缕夕,吴静雅编译

专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处 达到当天最大量